Acupunctuur

Vitaliteit betekent zowel mentaal als fysiek lekker in je vel zitten. Is er een verstoring of blokkade ergens in je lichaam, dan kunnen Qì (energie), Bloed en Lymfe niet goed rondstromen, waardoor fysieke en/of mentale klachten kunnen ontstaan. Negeer je de klachten, dan kunnen deze verergeren en mogelijk tot een ziektebeeld leiden. Bij acupunctuur richt de behandeling zich op zowel het symptoom, als de oorzaak.    

 

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur stimuleert en reguleert het zelf helende vermogen van het lichaam en werkt door op fysiek en mentaal niveau, waardoor een groot scala aan klachten kunnen worden behandeld. Indien je regelmatig een acupuncturist bezoekt, dan kan de behandeling gedeeltelijk ook preventief van aard zijn. Het kan ook als een reset & relax moment dienen in tijden van stress.

 


Doet het pijn?

Een acupunctuur naaldje is écht flinter dun en het plaatsen er van wordt als pijnloos ervaren. Het kan soms een klein schokje geven, maar verder voel je er niets van. Wanneer geplaatst, dan kun je een Qì-sensatie ervaren. De één persoon is er gevoeliger voor dan de andere en het uit zich in vele subtiele vormen. 

 


Frozen shoulders more often than not melt nicely. – een zeer effectieve behandeling voor Frozen Shoulder


 

 

Behandelduur

Hoeveel behandelingen nodig zijn, is volledig afhankelijk van de situatie. Acute klachten hebben minder behandelingen nodig dan chronische klachten. Bij acute klachten is het echter mogelijk dat er in het begin twee keer in de week behandeld dient te worden. Persoonlijk wil ik na ongeveer 6 behandelingen wel een duidelijke verbetering zien. Chronische klachten hebben vaak meer sessies nodig. 

 

 

Acupunctuur stijl

Elk individu verschilt, zo ook elke aandoening. Behandelingen verschillen daardoor ook van persoon tot persoon, omdat de één gevoeliger is voor de behandeling dan de ander. Bij Acupunctuur Maassluis worden diverse Chinese stijlen én de subtielere Japanse stijl toegepast, waardoor de behandeling op de persoon en zijn klacht wordt afgestemd. Effectief, efficiënt én maatwerk.

 

 

 

Pijnklachten

Wist u dat acupunctuur zeer goed werkt bij pijnklachten, doordat het tevens voor de afgifte van endorfine zorgt. Endorfine werkt in de eerste plaats pijnonderdrukkend, maar is er ook medeverantwoordelijk voor dat je je lekker voelt.

 


 Het versterken van mijn immuunsysteem helpt zéér veel voor mijn chronische longklachten – Tine van Rooij-Sijben


 

 

Is acupunctuur de juiste behandeling?

Tijdens het intake consult, wordt beoordeeld of acupunctuur de juiste behandeling is voor je klacht. Indien dit niet het geval is, kan ik je doorverwijzen naar een andere zorgverlener/therapeut, òf adviseren om eerst even bij je huisarts langs te gaan. Bij écht serieuze zaken ga je natuurlijk altijd eerst even bij je huisarts langs!

 

 

Acupunctuur voor veel klachten inzetbaar

Naast de lijst van indicaties zijn veel andere klachten te behandelen met acupunctuur. Misschien wil je weten of acupunctuur naast je huidige therapie/medicatie kan worden toegepast, of heb je vragen over een andere behandeling? Bel gerust even. Ik informeer je er graag over.

 

 

Acupunctuur Maassluis
Van Ostadestraat 13c   |  3141 JM  Maassluis
T: (06)11 44 86 21   E: info@acupunctuurmaassluis.nl
FB: facebook.com/acupunctuurmaassluis