Sport acupunctuur

Voor pijn en problemen bij bewegingsklachten (spieren, pezen en gewrichten), bied ik behandelingen aan in East Asian sport medicine, oftewel…sport acupunctuur. Iedereen kan bewegingsklachten ondervinden, dus je hoeft niet persé een sporter te zijn. Deze behandelmethode geeft je tevens handvatten voor lichaamsonderhoud voor jouw specifieke situatie. Het is een methode waar ik persoonlijk veel affiniteit mee heb, vanwege mijn jarenlange uitoefening van en ervaring met blessure gevoelige sporten (o.a. skateboarden, jiu-jitsu, windsurfen, golfsurfen en kickboxen).

 

Sport acupunctuur Maassluis

 

 

Niet top-fit?

Een rare beweging, overbelasting, koude in een spier, verwaarlozing, trauma, post-operatief of revalidatie na een botbreuk? De typische aandoeningen van het bewegingsapparaat zorgen voor stijve spieren, scheurtjes, peesklachten, spierknopen, een zeurend gevoel, heel gevoelig, of (stekende)pijn op een specifieke plek, verminderde/beperkte mobiliteit en vermindering in spierkracht, waardoor je niet top-fit bent. Als sporter is lichaamsonderhoud érg belangrijk om top-fit te worden, te zijn én te blijven. Sport acupunctuur kan je helpen als op zichzelf staande behandeling, maar natuurlijk ook als behandeling naast een reguliere behandeling zoals bijvoorbeeld fysiotherapie.

 


 

Sport acupunctuur Maassluis

 

Sport acupunctuur behandelingen

Verschillende blessures hebben verschillende behandelingen nodig. Daarom wordt bij sport acupunctuur gekeken welke behandelingsvormen het meest geschikt zijn voor de specifieke stadia van je blessure. Sport acupunctuur is een mix van Oosterse en Westerse behandelingen, zijnde:

 

 • Dry needling
 • Triggerpoint therapie
 • Jīng Jīn stijl klassieke acupunctuur
 • Yuen stijl acupunctuur
 • Japanse stijl acupunctuur
 • Tuī ná (medische massage)
 • Shàolín applicaties (Diē-Dá)
 • Cupping (vacuüm therapie)
 • Guā shā (schraap therapie)
 • Kinesio taping.

 


Hielprobleem perfect behandeld. Wandel zonder problemen weer tochten van 30 km.Gerda van Lint


 

Sport acupunctuur Maassluis

 

 

Specialisatie in sport acupunctuur

Acupunctuur Maassluis heeft expertise in verschillende behandelingsvormen, -stijlen en -technieken in East Asian sport medicine. Daarnaast zijn bewegingsklachten mijn specialiteit, waardoor sporters de behandeling erg effectief, efficiënt en fijn vinden.

 

 

 

 


 

Sport acupunctuur Maassluis

 

Wetenschappelijk bewezen

Er is veel onwetendheid en aanname m.b.t. acupunctuur, zonder de feiten te kennen. Van acupunctuur zijn veel zaken wetenschappelijk bewezen én zijn er tevens veel zaken nog niet wetenschappelijk bewezen, maar is er wel aangetoond dat behandelingen bepaalde fysieke en/of mentale uitwerkingen hebben. Er is alleen nog niet bekend hoe het voor het betreffende specifieke onderzoek werkt. Acupunctuur is wetenschappelijk bewezen effectief voor o.a. spier-, pees- en gewrichtsklachten. Dry-needling is wetenschappelijk bewezen effectief voor spier behandelingen. Beide vormen worden toegepast.    

 

 


 Behandeld voor een serieuze achillespees blessure. Professionele behandeling en begeleiding. Top !  – Elly Voorberg-Toet


 

 

Sport acupunctuur Maassluis

 

Meer dan een behandeling

Naast de behandeling wordt er ook advies gegeven, waaronder:

 • voedingsadvies
 • bewegingsadvies
 • oefeningen welke je zelf thuis kunt uitvoeren
 • core muscle training
 • kruiden applicaties welke je makkelijk kunt toepassen
 • advies voor spier, pees en lichaamsonderhoud voor sporters
 • advies voor de juiste spier/pees onderhoud tools.

 


 

 

Sport acupunctuur Maassluis

 

Professional in acupunctuur.

Als professional in Chinese Medicine heb ik een erkende acupunctuur opleiding gevolgd op HBO-niveau met daarnaast de HBO opleiding Westers Medische Basiskennis (incl. CPION/SHO upgrade). Dry-needling en kinesio taping worden toegepast volgens de methodes van John Gibbons, welke doceert en praktiseert aan de universiteit van Oxford. Tevens volg ik jaarlijks bijscholingen voor vakinhoudelijke verdieping. Daarnaast verdiep ik mij in Classic Chinese Medicine gedoceerd door Master Jeffrey C. Yuen. U bent dus verzekerd van honderden uren aan praktijkervaring en vakbekwaamheid. 

 

 


 

 

Heb je vragen over sport acupunctuur, of over een andere behandeling? Bel gerust even. Ik informeer je er graag over.

 

Acupunctuur Maassluis
Van Ostadestraat 13c   |  3141 JM  Maassluis
T: (06)11 44 86 21   E: info@acupunctuurmaassluis.nl
FB: facebook.com/acupunctuurmaassluis