Gezondheidsklachten na Covid19

Door de uitbraak van het SarsCov-2 virus, met Covid19 als gevolg, is er veel veranderd. Het is algemeen bekend dat mensen welke mild ziek zijn geweest van dit virus (of elk ander virus), daarna langdurig klachten kunnen overhouden, welke variëren van weinig energie tot aan extreme vermoeidheid. Dit noemt men ook wel Post Viraal syndroom. Daarnaast is er de groep welke flink ziek is geweest, variërend van flink hoesten, tot longontsteking, tot ziekenhuisopnamen (met zuurstof toediening op de Covid-afdeling en/of beademing op de IC).

 

 


Wat kan acupunctuur betekenen voor je immuunsysteem?

Acupunctuur is uitermate effectief voor het snel aansterken van je immuunsysteem, welke na infectie met Covid19 flink is uitgeput. In de reguliere zorg wordt acupunctuur bijv. gebruikt in samenwerking met Oncologie afdelingen van bepaalde ziekenhuizen, om voorafgaand aan een chemokuur of bestraling het immuunsysteem flink te versterken. Vervolgens wordt acupunctuur tijdens de chemo/bestraling toegepast, om de heftige bijwerkingen van de chemo/bestraling te verminderen.

 

 

 

 

 

Wat kan acupunctuur betekenen na Covid19?

De boost van het immuunsysteem werkt ook in de nasleep van Covid19 (of andere virussen). Na een ziekteverloop van Covid19 zijn je immuunsysteem en reserves flink uitgeput. Dat is dan ook de reden dat je weinig energie hebt, of extreem vermoeid bent. Hierdoor kwakkel je een lange periode met ups & downs. Indien je ook longontsteking of erger hebt gehad, is het longsysteem flink verzwakt en dient ook dit versterkt te worden. Uiteindelijk betekent een verzwakt Longsysteem minder zuurstofopname, met als gevolg minder energie. Met acupunctuur sessies kun je dus na een Covid19 infectie, je immuunsysteem én de onderliggende verzwakte systemen aansterken, zodat je weer snel herstelt van de vermoeidheid en evt. andere symptomen, in de nasleep van het virus.

 

 

Ben je nog onder behandeling bij een huisarts, longarts of andere medisch specialist?

Laat dit vooral even weten. Acupunctuur kan veilig naast het reguliere traject worden toegepast. In het Westen wordt acupunctuur daarom ook complementaire geneeswijze genoemd. Daarnaast heeft acupunctuur geen bijwerkingen, zoals bijv. medicatie dit wel heeft. Wel zo fijn om te weten! 

 

 

 


 

 

Wil je een afspraak maken voor een acupunctuurbehandeling, of wil je meer info?

Stuur even een Whatsapp berichtje. Het is erg druk, waardoor ik de telefoon niet kan aannemen tijdens het behandelen. Ik bel je dan op een later tijdstip even terug.

 

Acupunctuur Maassluis
Van Ostadestraat 13c   |  3141 JM  Maassluis
T: (06)11 44 86 21 E: info@acupunctuurmaassluis.nl
FB: facebook.com/acupunctuurmaassluis