Acupunctuur

Vitaliteit betekent zowel mentaal als fysiek lekker in je vel zitten. Is er een verstoring of blokkade ergens in je lichaam, dan kunnen Qì (energie), Bloed en Lymfe niet goed rondstromen, waardoor fysieke en/of mentale klachten kunnen ontstaan. Negeer je de klachten, dan kunnen deze verergeren en mogelijk tot een ziektebeeld leiden. Bij acupunctuur richt de behandeling zich op zowel het symptoom, als de oorzaak.    

 

Wat doet acupunctuur?

Acupunctuur stimuleert en reguleert het zelf helende vermogen van het lichaam en werkt door op fysiek en mentaal niveau, waardoor een groot scala aan klachten kunnen worden behandeld. Indien je regelmatig een acupuncturist bezoekt, dan kan de behandeling gedeeltelijk ook preventief van aard zijn. Vergt de huidige situatie teveel van jezelf op het mentale aspect? Dan kan acupunctuur ook als een reset & relax moment ingezet worden.

 


Doet het pijn?

Een acupunctuur naaldje is écht flinter dun en het plaatsen er van wordt als pijnloos ervaren. Het kan soms een klein schokje geven. Het is namelijk niet de bedoeling dat het pijn doet. Wanneer geplaatst, dan kun je een Qì-sensatie ervaren. De één persoon is er gevoeliger voor dan de andere en het uit zich in vele subtiele vormen. 

 

Waarom denken veel mensen: acupunctuur?! …nee dat is niets voor mij.

Mensen die nog nooit een acupunctuur behandeling hebben gehad, maken instinctief de associatie met pijn. Waarom is dit? Wanneer je in je leven ooit een prik van iets scherps hebt ervaren, zoals bijv. een speld of een injectienaald, dan ervaar je pijn. Vanaf dat moment wordt die pijnervaring opgeslagen en zal je dit altijd automatisch proberen te voorkomen. Het is een levensles, maar psychologisch gezien ook een trauma. Denk of zie je iets scherps, dan triggert je instinct direct de eerder opgedane ervaring …en mogelijk een ‘flight-reactie. Waar men echter niet bij stil staat is, dat een acupunctuurnaald totaal niet vergeleken kan worden met een speld of een holle injectienaald.

 

Om een vergelijking te maken…er passen een stuk of 10 acupunctuurnaaldjes in een injectienaald. Daarnaast zijn acupunctuurnaalden specifiek ontworpen om, met de juiste techniek, geen pijn te veroorzaken. De acupunctuurnaaldjes bevatten tegenwoordig een siliconen coating, waardoor ze super glad zijn. Minder weerstand betekent pijnloos gebruik. Natuurlijk dien je wel bij een vakbekwaam en erkend therapeut te zijn. Bij Acupunctuur Maassluis zit je dan op het juiste adres. 

 

 


Frozen shoulders more often than not melt nicely. – een zeer effectieve behandeling voor Frozen Shoulder


 

 

Behandelduur

Hoeveel behandelingen nodig zijn, is volledig afhankelijk van de situatie. Acute klachten hebben minder behandelingen nodig dan chronische klachten. Bij acute klachten is het echter mogelijk dat er in het begin twee keer in de week behandeld dient te worden. Persoonlijk wil ik na ongeveer 6 behandelingen wel een duidelijke verbetering zien. Chronische klachten hebben vaak meer sessies nodig. 

 

 

Acupunctuur stijl

Elk individu verschilt, zo ook elke aandoening. Behandelingen verschillen daardoor ook van persoon tot persoon, omdat de één gevoeliger is voor de behandeling dan de ander. Bij Acupunctuur Maassluis worden diverse Chinese stijlen én de subtielere Japanse stijl toegepast, waardoor de behandeling op de persoon en zijn klacht wordt afgestemd. Effectief, efficiënt én maatwerk.

 

 

 

Pijnklachten

Wist u dat acupunctuur zeer goed werkt bij pijnklachten, doordat het tevens voor de afgifte van endorfine zorgt. Endorfine werkt in de eerste plaats pijnonderdrukkend, maar is er ook medeverantwoordelijk voor dat je je weer lekker voelt.

 


 Het versterken van mijn immuunsysteem helpt zéér veel voor mijn chronische longklachten.  – Tine van Rooij-Sijben


 

 

Is acupunctuur de juiste behandeling?

Tijdens het intake consult, wordt beoordeeld of acupunctuur de juiste behandeling is voor je klacht. Bij meerdere klachten wordt duidelijk kenbaar gemaakt waar acupunctuur wel, maar ook waarvoor het niet ingezet kan worden. Indien acupunctuur niet ingezet kan worden voor een specifieke zorgvraag, dan kan ik doorverwijzen naar een andere zorgverlener. 

 

 

Acupunctuur voor veel klachten inzetbaar

Naast de lijst van indicaties zijn veel andere klachten te behandelen met acupunctuur. Misschien wil je weten of acupunctuur naast je huidige therapie/medicatie kan worden toegepast, of heb je vragen over een andere behandeling? Bel gerust even. Ik informeer je er graag over.

 

 

Acupunctuur Maassluis
Van Ostadestraat 13c   |  3141 JM  Maassluis
T: (06)11 44 86 21   E: info@acupunctuurmaassluis.nl
FB: facebook.com/acupunctuurmaassluis