Cupping

 

Bij cupping wordt een speciaal kopje vacuüm gezogen en op uw huid geplaatst. De kracht van het vacuüm wordt afgestemd op de soort behandeling. Cupping heeft een zeer krachtig effect en wordt toegepast voor ontspanning, (sport)blessures, bindweefsel massage, verkoudheid en medische massage. Bij Acupunctuur Maassluis wordt cupping als aanvulling gebruikt op een acupunctuur of sport acupunctuur sessie.

 

 

Waar wordt cupping toegepast?

  • nek & schouder
  • rug & sacrum
  • borst & buik
  • armen & benen

 

 

Cupping en sport

Zoals Kinesio Tape de hype was tijdens de Olympische spelen van 2012, was cupping de hype tijdens de Olympische spelen van 2016. De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps verscheen ten tonele met rare verkleurde rondjes en won uiteindelijk vijf gouden én 1 zilveren medaille met lovende woorden over cupping voor blessure behandelingen en spieronderhoud. Sporters welke een cupping sessie hebben gehad, geven pijnvermindering en verbeterde mobiliteit aan als voornaamste redenen, met een snel en effectief herstel.

 

foto van cupping voor sporters

 


 Vandaag door Marco onderhanden genomen. Zeer ontspannend en een aparte ervaring. Een aanrader voor de surfers met vaste nek, rug en schouders!  – Jord Fortmann – CÔTE et RÊVE (Op pad met Jord)


 

 

Soorten cupping

Vuur-cupping: er wordt gebruik gemaakt van een dikwandige glazen cup, welke wordt vacuüm getrokken door een vlam. Het vacuüm is hoog en door de sterke werking wordt het voornamelijk medisch gebruikt d.m.v. Fēng-stijl (cup gaat er op en direct er weer af), of de statische-stijl (de cup blijft op één plek zitten).

 

Silicone-cupping: er wordt gebruik gemaakt van een flexibele silicone-cup, welke wordt vacuüm getrokken door deze in te knijpen. Het vacuüm is laag tot medium.

 

Cupping voor rugklachten

Bij rugklachten staan de spieren vaak onder verhoogde spanning, welke de (pijn)klachten vaak verergeren. Cupping heeft een sterke en grote dieptewerking, waardoor deze spieren worden bereikt, de doorbloeding toeneemt, de spier wordt gevoed en afvalstoffen worden afgevoerd. De spier kan weer opwarmen en gaat zich ontspannen. De spanning gaat er vanaf en pijnklachten verminderen/verdwijnen.

 

Een foto met vuur-cupping wordt getoond.

 

 

Cupping en verkoudheid

Wist u dat cupping héél goed werkt bij een stijve nek/rug? Cupping kan u er sneller vanaf helpen. Het verwijdert Koude, stimuleert het immuunsysteem én doorbloedt de spieren. In Azië wordt cupping hierdoor altijd ingezet vanwege de effectiviteit, voor zowel kinderen, als voor volwassenen.

 

 

Acupunctuur Maassluis toont een foto met silicone-cupping.

 

 

Bijwerkingen

Bij de statische stijl (cup blijft op één plek) is er één bijwerking, namelijk dat het vacuüm zorgt voor verkleuring van de huid. Bij gestagneerd weefsel kan de plek blauw of paars kleuren. Maar ook rood, bleek en geel zijn mogelijk. Een blauwe plek trekt in plus/minus 4 tot 7 dagen volledig weg. Klinkt pijnlijk, maar is het totaal niet. De behandeling is aangenaam en overigens volledig pijnloos!

De dynamische stijl heeft deze bijwerking veel minder, maar het kan wel een paar dagen rood kleuren. Ook dit trekt volledig weg, is aangenaam en volledig pijnloos.

Indien weefsel heel erg gestagneerd is, bestaat altijd de mogelijkheid dat dit voor een blauwe plek kan zorgen. Dit gebeurt echter vaak alleen de eerste en eventueel ook de tweede keer, omdat er een enorme beweging ontstaat in het gestagneerde weefsel, met als gevolg een detox. Vervolg behandelingen hebben minder heftige kleuring. De behandeling is aangenaam en overigens volledig pijnloos!   

 

 

Heb je vragen over cupping, of over een andere behandeling? Bel gerust even. Ik informeer je er graag over.

 

Acupunctuur Maassluis
Van Ostadestraat 13c   |  3141 JM  Maassluis
T: (06)11 44 86 21   E: info@acupunctuurmaassluis.nl
FB: facebook.com/acupunctuurmaassluis