Hooikoorts

Het hooikoortsseizoen start al eind januari/februari met o.a. pollen van de Hazelaar. Acupunctuur is voor hooikoorts het meest effectief wanneer juist 1 a 2 maanden voorafgaand van het hooikoortsseizoen wordt behandeld. Waarom is dit precies?

 

 

Hooikoorts is een overgevoeligheidsreactie van je immuunsysteem op stuifmeel van bepaalde grassen, bomen of planten. Acupunctuur is een methode waarbij het immuunsysteem én de ontstekingsreacties goed gereguleerd kunnen worden. Het is echter belangrijk om op tijd te beginnen, zodat je lichaam ruim de tijd heeft om de veranderingen van het immuunsysteem door te voeren. We focussen in dit geval voortijdig op de oorzaak, zijnde het reguleren van een overmatig reagerend immuunsysteem en bedaren deze overgevoeligheid.

 

 

 

 

Al in het hooikoortsseizoen en je hebt enorm last? Ook dan helpt het! We focussen dan direct op symptoombestrijding, zoals ontstekingen, droge/rode ogen en een lopende of vastzittende neus. Je bent dus nooit te laat om een behandeling te ondergaan.

 

 

 

 

Een andere reden voor een behandeling met acupunctuur is om de slijmvliezen in de neusholte gezond te houden. Over het algemeen is het bekend dat neussprays maar voor een korte tijd gebruikt mogen worden (+/- 1 week). Langdurig gebruik leidt mogelijk tot beschadiging van het neusslijmvlies. Daarbij kan het neusslijmvlies ook blijvend beschadigd raken. Doordat acupunctuur zorgt voor regulatie van het immuunsysteem, speelt het slijmvlies minder op (lees: minder ontstekingsreactie), waardoor je minder vaak een neusspray hoeft te gebruiken. Dit zorgt dus voor minder belasting én schade in de neusholten.

 

 

 

 

Kinesio taping tegen hooikoortsklachten

Als aanvulling op acupunctuur wordt tevens gebruik gemaakt van de applicatie van kinesiotape. Specifieke taping technieken worden toegepast voor hooikoortsklachten, waarbij patiënten extra verlichting ervaren.

 

 

 

Last van hooikoorts en heb je interesse in een acupunctuur sessie?

Stuur even een Whatsapp berichtje. Het is erg druk, waardoor ik de telefoon niet kan aannemen tijdens het behandelen. Ik bel je dan op een later tijdstip even terug.

 

 

Acupunctuur Maassluis
Van Ostadestraat 13c   |  3141 JM  Maassluis
T: (06)11 44 86 21 E: info@acupunctuurmaassluis.nl
FB: facebook.com/acupunctuurmaassluis